Amesto Solutions köper den danska CRM-aktören Adwiza. Uppköpet är det sjätte inom CRM på fyra år och är ett led i en kraftfull uppköpsstrategi för att bli ledande inom ERP, CRM och HRM i Norden.

Amesto Solutions har växt organiskt och har gjort en rad uppköp under de senaste åren för att befästa sin position inom ERP, CRM och HRM i Norden. Det senaste tillskottet är det danska utvecklings- och integrationsföretaget Adwiza.

- Adwiza är ett mycket spännande företag som vi har haft ögonen på ett tag. Potentialen är stor, men ledningen har haft svårigheter att utnyttja den och därmed också att uppnå tillräckligt hög lönsamhet. För oss passar Adwiza som handen i handsken. Företaget stärker vår redan etablerade satsning på integration och utveckling och placerar oss på kartan som en värdeskapande återförsäljare i alla tre länderna. Vi har en stark tro på både anställda, kunder, produkter och tjänster. Därför går vi in som ny ägare i företaget redan från den 1 juli. Det ger fullständig kontinuitet för anställda och kunder. Amesto säkrar den ekonomiska trygghet som krävs för att kunna utveckla företagets immateriella rättigheter och utnyttja den stora potential som finns där, säger Jan Erik Kaasa, koncernchef för Amesto Solutions.

 

 Jan Erik Kaasa, koncernchef för Amesto Solutions.Adwiza har 11 anställda och mer än 400 kunder i Norge, Sverige och Danmark, varav 190 finns i Norge, 100 i Danmark och 60 i Sverige. 50 kunder är fördelade på övriga länder. Företaget är leverantörsoberoende och erbjuder en rad integrationer mellan ERP-lösningar och SuperOffice. Det hör till de ledande aktörerna inom utveckling av programvara, systemintegrationer och applikationer i Danmark.

- Uppköpet innebär att vi nu har ett komplett och integrerat ERP-/CRM-utbud i Norge, Sverige och Danmark. Nu saknar vi bara HRM i Sverige och Danmark för att vi ska befinna oss där vi vill vara. Det innebär att vi aktivt kommer att leta efter bra uppköpskandidater på de här marknaderna framöver, säger Kaasa.

För Amesto Solutions kunder innebär uppköpet att vi kan erbjuda nya och befintliga kunder i Norge, Sverige och Danmark ett betydligt bredare produktutbud. Adwiza tillför tung integrationskompetens mot Super Office/ERP, PBX dial, som integrerar telefonlösningar med SuperOffice, Online Signature, Dashboard-rapportering, PDF-manager Expanded Design Suite (EDS) och mycket annat.

- Mycket få av våra befintliga kunder i Danmark har SuperOffice. Här ser vi en unik möjlighet till korsförsäljning. I Sverige och Norge har flera av våra kunder både ERP och CRM. Här ligger potentialen i de integrationsprodukter som Adwiza tillför. Uppköpet handlar i grund och botten om att förbättra kundupplevelsen – erbjuda det de behöver och förenkla vardagen för våra kunder, betonar Kaasa.

För mer information, kontakta:

Jan Erik Kaasa, koncernchef för Amesto Solutions

Mobil: +47 915 93 255

eller

Cecilie Fensholt, kommunikationschef

Mobil: +47 40285075


Amesto Solutions
Amesto Solutions har levererat affärssystem i mer än 25 år och har utvecklat en gedigen och bred kompetens inom kompetensområdet. Företaget är Nordens ledande leverantör av lösningar inom ERP, CRM och HRM samt erbjuder en komplett portfölj av produkter från ledande programvaruproducenter. Amesto Solutions är Visma Softwares största partner i Norden. Dessutom utvecklar och levererar Amesto Solutions egna programvarulösningar inom områdena inköp, logistik och produktion. Företaget har kontor i Norge, Sverige och Danmark. Amesto Solutions-koncernen har drygt 230 anställda i Norden och omsatte under 2015 cirka 330 MNOK. Amesto Solutions ingår i Amesto Group, ett norskägt företag som arbetar med outsourcing av redovisning, löner och HR, rekrytering och personaluthyrning, affärslösningar, översättning och tolktjänster. www.amesto.no