Sökwebbplats:

Amesto kåret til Norges tredje mest innovative virksomhet

  

Vi är stolta över att kunna säga:

Amesto har utsetts till ett av Norges mest innovativa företag.

Det är Innovasjonsmagasinet 2022-23 som presenterar listan över Norges 25 mest innovativa företag. Amesto är med på listan, för tredje året i rad. Denna gång på 7:e plats. Det är vi otroligt stolta över. För oss handlar innovation om mer än att bara öka vinsten. Vi jobbar hårt för att få med både dimensionerna People och Planet i de innovationsprojekt vi gör.

Juryn består av InnoMags redaktör, Truls Berg, professor i innovation Ragnhild Nilsen, NHH:s innovationsprofessor Tor W. Andreassen, PR-nestor och seriegrundare Anne Reed Larsen, NTNU:s innovationsprofessor Arne Krokan, Computerworlds redaktör Anders Løvøy och svenskarnas globala innovationsexpert Leif Edvinsson. Läs hela fallet i InnoMag.

Ungdom på jobbet

Amesto Aces.

Det sista skottet på stammen i vår intraprenöriella satsning är Amesto Aces. I samarbete med Salesforce erbjuds ungdomar mellan 18 och 30 år möjligheten att bli en Certified Salesforce Consultant. Det finns oerhört mycket att vinna på att tänka om och när det kommer till bemanning så är inte din bästa medarbetare nödvändigtvis den du tror. Vi skapar möjligheter där andra ser utmaningar.

KLIMATREDOVISNING FÖR SMB-MARKNADEN

Vi söker pilotkunder inom klimatredovisning.

Medvetenhet om klimatavtrycket är något som inte bara berör världsledare och stora företag. För SMB-marknaden är det ofta mer utmanande att göra bra klimatval, och inte kunna dokumentera och rapportera om klimatavtryck.

För det råder ingen tvekan om att det så småningom kommer att finnas statliga krav, både nationellt och från EU, för att dokumentera klimatpåverkan. Amesto vill ändra på det och erbjuder nu Amesto Climate Accounts till små och medelstora företag.

Aquaalarm

Norsk innovation visar vattenkvaliteten i realtid.

En av de största utmaningarna som världen står inför under de kommande åren är tillgången till rent vatten. Det blir nu möjligt att mäta vattenkvaliteten i realtid. Lars Rinnan, vd för Amesto NextBridge, tycker att det är spännande att få bidra till detta intressanta innovationsprojekt tillsammans med det norska startupföretaget AquaAlarm. Det är alltså en unik norskutvecklad sensor, som kommer att övervaka vattenkvaliteten kontinuerligt, och larma om det finns för mycket bakterier eller föroreningar i vattnet.

Aprila Bank

Hjälper landets små och medelstora företag.

Aprila Bank, Amestos intraprenör, är ett sant barn av den digitala ekonomin och grundad på en innovativ idé: Skapa en digital och effektiv bank för små och medelstora företag. Bolaget styr enligt 7 av FN:s hållbarhetsmål och deras uppdrag är att hjälpa ledare med enklare bankprocesser och lösningar som förbättrar likviditeten.

Fastighetsinnovation

Clean Kokos - digital tvätt.

Clean kokos är inget kemtvätt som erbjuder tjänster, utan ett bra alternativ till att tvätta och torka kläder hemma. Tvättkonceptet bygger på delningsekonomi och att alla inte behöver äga sin egen tvättmaskin eller torktumlare.

Dessutom har stor vikt lagts vid miljöaspekten. Här tvättar du dina kläder i industrimaskiner, vilket gör att tvätten blir lika ren, men tar mindre tid och vatten. Tonvikten läggs också på att använda miljövänligt tvättmedel med automatisk dosering. Allt du behöver för att komma igång är en app.

HR-INNOVATION

Time to Meet Dottie!

Vår senaste intraprenör, Meet Dottie, har ambitionen att förenkla HR-världen. Meet Dottie är en modern HR-lösning som är perfekt för små till medelstora företag. Med Dottie kan du enkelt samla företagets HR-tjänster i en enkel och användarvänlig app. Systemet gör det enkelt att få kontroll över medarbetarinformation och gör samtidigt semester- och frånvaroöversikt, funktioner för onboarding, dokumentcenter för personalhandbok, elektroniska avtal med BANK-id-signering och mycket mer mycket mer. Här hittar du heller inga dolda kostnader med uppsättning, certifikat eller bindningstid. Lägg mindre tid på administration och mer tid på anställda.

Möt vår bokföringsrobot

Innovation och redovisning.

SEMINE är banbrytande när det gäller vad hon kan läsa på en faktura. Traditionella automations- och effektivitetslösningar inom redovisningsbranschen byggs med regler som satts av människor. Detta görs också i SEMINE, men hon går längre. Resultatet är en mycket högre grad av automatisering än andra lösningar som tolkar fakturor.

Se hur i filmen.

En strävan att lösa cancermysteriet med AI och syntetisk data.

Amesto NextBridge deltog i SAS Hackathon 2021 med ett revolutionerande arbete i strävan att lösa cancermysteriet med AI och syntetisk data. För att kunna bedriva forskning behöver vi tillgång till känsliga uppgifter, som forskningsinstitutionerna inte kan dela av integritetsskäl.

Om vi kan göra detta för bina, tänk vad vi kan göra för dig?

Bin är nödvändiga för vår livsmedelsförsörjning, men de är globalt hotade. Ett team från Amesto NextBridge i Norge har vunnit Nordic SAS Hackathon 2020 med ett projekt som hjälper människor att förstå binas karakteristiska bidans.

Hållbar verksamhetsledning

Lönsamhet och hållbarhet är två sidor av samma sak. Som en av Amestos chefer är Lars Rimnen stolt över att styras av mer än bara bottenlinjen. Hör vad han tycker om att leverera på den tredubbla summan av kardemumman och hur näringslivet kommer att se ut 2029.

People - planet - profit

Vilka är vi?

Amesto är ett familjeägt företag, etablerat 2002, med mer än 1 000 anställda i Norden. Vi är specialiserade på affärslösningar, artificiell intelligens och analys, IT-drift, redovisning, löner, HR och bemanning. Med Amesto Globals nätverk täcker vi de flesta delar av Europa och Nordamerika. Vi har arbetat med den sociala aspekten av affärer sedan 2012. Triple bottom line innebär att våra chefer måste leverera på både People, Planet och Profit.