Sökwebbplats:

Intraprenörer - Amesto

I Amesto har vi många intraprenörer.

I Amesto har vi många intraprenörer som väljer att använda sina entreprenörsgener i en redan etablerad organisation i stället för att försöka etablera en egen verksamhet. Lär dig mer om våra intraprenörer!

APRILA BANK

I 2018 startade Amesto och ett gäng entreprenörer en fullständigt digitaliserad bank för SMB-kunder. Per Christian Goller hade tittat sig trött på hur dåligt banker behandlar små och medelstora företag. Han var trött på att det tar två veckor att skapa ett företagskonto, tre veckor för att få svar på en ansökan om företagskredit, och att banken kräver en pant i en privatbostad även för små företagslån. Varför ska det vara så? Varför får man digital och snabb bankverksamhet som privatperson, men inte som företag?

Den första produkten är fakturaförsäljning i partnernas affärssystem, vilket innebär att du som företag kan ha finansieringen inne i redovisningssystemet där du har överblick. Du behöver inte skriva ut bokslut och annan dokumentation och gå med mössan i hand till banken. Banken kommer till dig. Läs mer om hur detta fungerar på bankens hemsida.

NEXTBRIDGE ANALYTICS| BIG DATA

Året är 2016. Amesto och NextBridge etablerar ett nytt, gemensamt företag i high end-segmentet av Business Intelligence – Big Data. Visionen är att positionera sig som branschens professionella referens. Marknaden för Big Data/Internet of Things utvecklas starkt just nu.  NextBridge är redan väletablerat på den traditionella Business Intelligence-marknaden. NextBridge Analytics koncept inkluderar bl.a. gamification baserat på Big Data för energibranschen, skräddarsydda lösningar för SmartCity, liksom Condition Based Monitoring inom bl.a. transport och infrastruktur.

Företagets dataforskare är vassa på analys, bra på datahantering och har ett kommersiellt fokus. Denna kombination är inte så lätt att hitta i en och samma person, men det är just i skärningspunkten mellan dessa områden som förvandlingen sker och Big Data blir en affärsfördel.

AMESTO CONSULTING

Entreprenören Mari Ann Vassgård gick in som intraprenör i Amesto med företaget House of Consulting i 2013. Affärsidén var att skapa Skandinaviens mest attraktiva nätverk för IT-konsulttjänster. Konceptet har visat sig vara mycket relevant. Hösten 2018 tog hon steget till Amesto Consulting och blev ett strategiskt affärsområde inom koncernen.

Under de senaste två åren har företaget hamnat på Dagens Näringslivs Gaselle-lista och byggt en solid och stark position som konsulttransportör med över 7 500 specialister i kompetensbasen. De har också vunnit flera stora anbud.

Företagets starka sida ligger inom expertis kopplat till digitalisering och erbjuder projektledning, konsulter och teknikspecialister till ett antal framstående aktörer i Norge.

Övergången till Amesto Consulting innebär ett fortsatt engagemang för konsultförmedling och starka samarbetspartner, samt tillgång till Amestos nätverk av egna professionella specialister.

 
 
 

CONNECTMYAPPS

Året är 2013. En irländsk utvecklare och en australisk marknadsförare förundrar sig över att företag varje vecka förlorar värdefull tid på att de manuellt matar in eller importerar redan inmatad data igen, eftersom integrationen mellan olika system och applikationer inte fungerar. ConnectMyApps ser dagens ljus.

ConnectMyApps är ett prisvärt och smart integrationssystem som gör det lätt att koppla ihop de programvaror som du använder i ditt företag. Perfekt om anställda lägger en massa tid på att mata in eller importera samma data i flera system.

Vid sidan av jobbet, och på sömnens bekostnad, utvecklar Luke Buckley och Nathan Bray en molntjänstplattform som möjliggör för lättare programvaruintegrationer. För att säkerställa snabbare expansion och bättre ramförutsättningar för att utveckla lösningen går entreprenörerna in som intraprenörer i Amesto under 2014.

I dag är ConnectMyApps en oberoende aktör med både norska och internationella kunder, som t.ex. Sister Jane. Lär känna de smarta plug & play-integrationerna på hemsidan bättre.

AMESTO GLOBAL

Året är 2012. Tarsem Basran har en plan. Basran är en erfaren jurist, med en bakgrund som Asset Finance lawyer i London och Tokyo och flera års erfarenhet från TMF Group. Varför ska Amesto begränsa sig till att bara leverera till den nordiska marknaden? «Amesto should go global»

Med Amesto i ryggen, som backar med försäljning, marknadsföring, nätverk och finans, öppnar Amesto Global dörrarna i januari 2013.

Amesto Global har idag kontor i både London, New York och Amsterdam. De är verksamma i över 50 länder och har stora internationella kunder på kundlistan.

Amesto Global erbjuder befintliga tjänster och produkter till en internationell marknad och hjälper internationella företag att etablera sig i Norden. På hemsidan kan du hitta mer information om tjänsterna.