Sökwebbplats:

#Askmore

Ärligt talat. Gör du rätt val?

I Amesto tror vi att det handlar om de små sakerna, alla de val du gör under en dag. Vi önskar att skapa en gnista för att få dig att börja ställa frågan. Det handlar inte bara om ekonomiskt resultat, utan även om människor och vår planet. Vi tror att stora saker sker om du bara stannar upp och ställer frågan: Gör jag rätt val?

Helt ärligt. Det säger faktiskt något om vem du väljer att arbeta för, eller med. Det säger något om vilken typ av ledare du väljer att vara, vilken leverantör du väljer att samarbeta med, eller vilka små val du gör för miljön varje dag. Du behöver inte vara perfekt, det är inte vi heller. Du behöver bara bry dig och försöka.

Vet du inte var du ska börja?

Här kan du se några exempel som kanske inspirerar dig att göra rätt val.

 

Därför behöver varje företag en miljöredovisning.

Helt ärligt. Vad krävs för att alla företag ska ha möjlighet att göra mer hållbara val? Vi tror att nyckeln ligger i den insikt man får genom att mäta och redovisa sin miljöpåverkan säger Siri Nilssen på Amesto.

Läs mer

Kan en robot bli din bästa kollega?

Hur ligger det egentligen till med robotar och AI i arbetslivet? Ta de våra arbeten? Säkrar du verkligen dina anställda, om du väljer bort tekniken för att bevara dagens jobb precis som de är? Behåller ni konkurrenskraften i framtiden om ni jobbar tidigare? Ärligt. När morgondagens kund knackar på ...

Läs mer

Fördomar om artificiell intelligens.

Hur säkerställer vi att artificiell intelligens inte för med sig fördomar som vi själva har, och upprätthåller eller i värsta fall omedvetet förstärker diskriminering och partiskhet? Fördomar är inte nödvändigtvis avsiktliga, men det händer mycket i vårt omedvetna som bidrar till att manifestera ...

Läs mer

Så ökar du vinsten med hållbara insatser.

Ärligt talat. Är det möjligt att tjäna pengar samtidigt som du driver en hållbar verksamhet? Svaret är ja, säger Amestos ägare och vd. Men du kan inte skapa engagemang kring hållbarhet, miljö och kultur om din organisation endast mäts på vinst.

Läs mer

50 % kvinnor är inte mångfald.

Ärligt talat. Tycker du att du har gjort tillräckligt när halva ledningsgruppen är kvinnor? En jämn könsfördelning är viktig, men det räcker inte. Mångfald handlar om att se alla människor och uppmuntra olikheter i en jämlik miljö. Först då genererar mångfalden i din verksamhet värde. Men var ...

Läs mer

De tips du behöver för att lyckas med hållbar innovation.

Ärligt talat. Hur viktigt är det att all innovation är hållbar? Innovation är väl svårt nog även när man inte behöver tänka på människor och miljö på samma gång?

Läs mer

Så kan data användas för god psykisk hälsa.

2019 begick 650 personer självmord i Norge. Ärligt talat. Visst är det 650 för många? Många skulle kanske argumentera för ökad användning av mänskliga resurser för att hjälpa dem som har det svårt.

Läs mer