Sökwebbplats:

Innovasjon | Amesto

"Innovation on the edge"

 

 

Simplifying Business

Teknik + Innovation = Sant.

I Amesto tror vi att kombinationen av teknik och människor kan skapa unika servicekoncept som kan förbättra verksamheten och bespara samhället onödiga miljöavtryck. Exempel på detta är AI-lösningar som optimerar krillfiske, och Semine – vår avancerade redovisningsrobot. 

Om företagen vill förbli relevanta och lönsamma är teknik och digitalisering inte längre ett val. Frågan är inte om, det är hur. Det är hur tekniken tillämpas som gör vissa till ledare medan andra hamnar på efterkälken. 

"Så gör vi, för så har vi alltid gjort" är lika med döden för kreativa innovationer. För att lyckas med teknik måste du kunna göra bra val, och ta vissa risker."

Vi lever efter det vi kallar ”Innovation on the edge”, som vi urskiljer som egna affärsområden och arbetar hängivet med, innan vi implementerar lösningarna i företagets grundstruktur. Vi på Amesto arbetar för att hållbarhet ska vara en del av vårt DNA. 

TIPS FÖR DIG SOM VILL SATSA PÅ INNOVATION:

Alla nya idéer lyckas inte. Det sägs att så många som 9 av 10 entreprenörsföretag misslyckas, och det beror nog ofta på apparaten kring idén, snarare än själva idén. Har du plattformen? Geografisk närvaro? Kundbas? Detta är viktiga saker att ta hänsyn till. Om du strävar efter nya hållbara lösningar måste även fundamentet vara hållbart.

Det är viktigt att du har eller förvärvar kompetens och erfarenhet, samt har en förståelse för den marknad du vill ta dig in på, förklarar Arild Spandow, vd och ägare av Amesto. Fundera på om du kan frigöra tid och kostnader genom att automatisera backoffice-funktioner och administrativa uppgifter.

För att lyckas måste du också hålla dig uppdaterad, vara nyfiken och ställa frågor. Om du inte har lärt dig något nytt den senaste veckan hamnar du på efterkälken. Du måste intressera dig för omvärlden. 

Du behöver inte ett fint kontor i starka färger, utan starka intressen. Tänk inte att det ska vara lönsamt detta kvartal, men lönsamt på lång sikt.

Sätt ihop ett team med olika typer av människor. Mångfald ger dig ofta kreativa fördelar och har betydelse för innovationskraften. Olika åsikter skapar bra diskussioner och nya idéer. Kanske är det också bra att titta på befintliga tjänster och produkter. Kan dessa optimeras? Omstruktureras? Byggas om? Innovation handlar mycket om att samla tankar och intryck och se möjligheter. Detta är förmodligen en av anledningarna till att 9 av 10 entreprenörer i Amesto lyckas.

I slutändan kan det vara taktiskt att vara en aning paranoid, skrattar Arild. Det gör dig mer närvarande och ökar din förmåga att konkurrera.