Sökwebbplats:

fotokonst-mattias-liljekvist

AMESTOFRUKOST

Konst & kreativitet i arbetslivet: Skapa rum för innovation.

Konsten att skapa en dynamisk arbetsplats.

Tyvärr kan vi inte genomföra detta event pga sjukdom.

På en konkurrensutsatt marknad är det ytterst viktigt att främja kreativitet på arbetsplatsen för att driva innovation och produktivitet. Genom att nyttja principerna för neurodesign och designfulness arbetsplatser skapa miljöer som inspirerar till samarbete, väcker fantasi och förbättrar det allmänna välbefinnandet bland medarbetare.
 

Vi vill alla arbeta, bo, koppla av och röra oss i inspirerande utrymmen. Oavsett om du är på jobbet, eller i avskildhet i ditt eget hem, att vara omgiven av saker, människor och en atmosfär som får ut det bästa av dig, är något nästan utopiskt. Konst kan bidra till just den effekten. 

Konst finns för att förvåna, väcka idéer, förundras över eller för att irritera om inte förvirra dig. Oavsett effekten skakar den om dig och öppnar en ny värld. En värld du kan fly till när som helst under den mest hektiska arbetsdagen när du sitter instängd bakom din dator.  

Fotografen, konstnären och dekorationsmålaren Mattias Liljeqvist, som genom sin konst skapar hälsosamma miljöer. Med sina skogsmotiv får han människor att varva ner i så väl väntrummet hos tandläkaren som på den hektiska arbetsplatsen. Han kommer bland annat visa hur vi i vår arbetsmiljö blir påverkade när vi lyfter in naturen. 

Du får också möjligheten att se Mattias konstverk “Beech forest stream” som hänger på vårt kontor i Stockholm.

📅 Datum: Tyvärr är eventet inställt pga sjukdom

Kom och träffa

Mattias Liljeqvist

Mattias är en Vadstenabaserad konstnär som de senaste 18 åren har ägnat sitt yrkesliv åt konsten. Sedan 2017 har han riktat in sig på konstfotografi genom projektet "Svensk Natur". han använder tekniken Trompe l’œil, "lura ögat", för att skapa verk som suddar ut gränserna mellan inomhusmiljöer och den vilda naturen. Ambitionen är att betraktaren ska känna hur blad och grenar sträcker sig ut från verken, och väcka en lust att stiga in i naturen.

Konstnärskapet vilar på en övertygelse om att naturen har en läkande kraft på människan, en effekt som även vetenskapen börjat bekräfta. Verken är tänkta att fungera som lugnande och återhämtande oaser, där den urbana människan kan uppleva naturens omfamning.