Ett av Norges mest innovativa bolag

Vi är stolta över att kunna säga

Amesto är ett av Norges mest innovativa bolag.

Det är Innovationsmagasinet 2020–21 som publicerar listan över de 25 norska bolag som är bäst i klassen på innovation. För första gången någonsin är Amesto med på listan – på plats 19. Det är ganska stort för oss och visar att innovation är mer än nya produkter. Innovation handlar också om hållbara affärsstrategier och nya belöningskriterier.

Juryn består av professor i innovation Ragnhild Nilsen, NHH:s Tor W. Andreassen, Innovasjon Norges före detta chef Gunn Ovesen, serieentreprenören Andre Eidskrem, Computerworlds redaktör Henning Meese, InnoMags redaktör Truls Berg och svensken Leif Edvinsson, som är expert på global innovation.

Simplifying Business

Amesto har länge varit först på banan med innovativ teknik.  Bra exempel på detta är den avancerade redovisningsroboten Semine, Aprila Banks finansieringslösningar – som i dag når 130 000 SMB-kunder – och att fånga krill med hjälp av AI. Vi tror att kombinationen av teknik och människor kan skapa unika servicekoncept som kan förbättra många affärsverksamheter. 

– Vi tror på kombinationen av sann entreprenörsanda och tillväxtstrategi, säger Amestos vd Arild Spandow.

Lönsamhet och hållbarhet är två sidor av samma mynt

Amesto har arbetat med den sociala aspekten av affärsverksamhet sedan 2012. Koncernens ägare har implementerat en 3P-modell som inte bara mäter verksamheter ur ett ekonomiskt perspektiv, utan även omfattar människor och miljön. 3P är en trippelbottenlinje som innebär att våra chefer måste leverera inom både People, Planet och Profit.

–Vi kallar det Corporate Social Value och märker att detta skapar stolthet och mening i det arbete vi utför, säger Ariane Spandow, som är chef för Corporate Social Value på Amesto.  

Om vi kan göra detta för bina, tänk vad vi kan göra för dig?

Bin är nödvändiga för vår livsmedelsförsörjning, men de är globalt hotade. Ett team från Amesto NextBridge i Norge har vunnit Nordic SAS Hackathon 2020 med ett projekt som hjälper människor att förstå binas karakteristiska bidans.

Kontakta oss

Hur Semine förändrar branschen

Semine är morgondagens revisor.

– Redovisningsroboten Semine kommer att ta bort repetitiva uppgifter, så att vi istället kan lägga tiden på insikt och analys. Detta ger ett reellt mervärde till företagen, säger Amesto AccountHouses vd Siri Nilssen.

Kontakta oss

People, Planet and Profit

Hållbar verksamhetsledning.

Lönsamhet och hållbarhet är två sidor av samma sak. Som en av Amestos chefer är Lars Rimnen stolt över att styras av mer än bara bottenlinjen. Hör vad han tycker om att leverera på den tredubbla summan av kardemumman och hur näringslivet kommer att se ut 2029.

 

 

En fullständig online-bank för SMB-marknaden

Aprila håller hjulen igång.

Varför erbjuds man snabba banktjänster online som privatperson, men inte som företag? Under 2018 såg Per Christian Goller sig trött på besvärliga banklösningar. Tillsammans med Amesto startade han därför en online-bank för SMB-marknaden.

Hittills har Aprila lanserat finansieringsprodukterna Aprila Fakturasalg och Aprila Kassekreditt. Snart kommer även en ny betaltjänst – en blandning av Vipps (Norges motsvarighet till Swish) och Klarna. Målet är att företag ska kunna betala med Aprila var som helst.

aprila.no

Har du frågor eller funderingar?

#askmore

Kontakta oss